2013 Copenhagenize Bisiklet Dostu Kentler Endeksi
Copenhagenize Design Co.

Copenhagenize Design Co.

2013 Copenhagenize Bisiklet Dostu Kentler Endeksi geçtiğimiz ay açıklandı. Şehirlerde bisiklet park alanları yeterli mi? Otobüs veya metrolarda bisikletle seyahat edilebiliyor mu? Yollar bisikletliler için güvenli mi? Tüm bunlar belirleyici kriterler arasında. Dahası da var: bisikletliler sosyal olarak ne kadar kabul görüyor? Yerleşmiş bir bisiklet kültürü var mı? Bisiklet kullanıcılarının cinsiyet dağılımı nasıl? Bisiklet alanında uzmanlaşan Copenhagenize Design Co. tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak dünyada bisiklet kullanımına en uygun 20 kenti seçti.

Türkiye'de neler oluyor?

Endekste henüz Türkiye’den hiçbir şehrin olmamasına karşın, önümüzdeki seneler için şansımızı artıracak olumlu gelişmeler de söz konusu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mart ayında kentsel dönüşüm çerçevesinde yaygınlaşacak bisiklet yolu projeleri için 1 milyon liralık hibe ayırdığını ve şimdiden 103 proje başvurusu olduğunu açıkladı. Bakanlık bu kapsamda Kocaeli ve Sakarya’daki çalışmalara maddi destek sağladı. Hürriyet’in geçen haftaki haberine göre ise, Adana Belediyesi hibe programından faydalanarak bisiklet yolu projelerine hız vermeyi planlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda en az 1000 km’lik bisiklet yolu inşası öngörülüyor. Buna ek olarak, EMBARQ Türkiye farklı şehirde devam eden bisiklet yolu projelerine destek veriyor. Manavgat Belediyesi 1.5 km’lik Herford Caddesi’ndeki yeni bisiklet yolunun açılışına hazırlanıyor. Bunlar Türkiye'de devam eden projelerin yalnızca bir kaçı, yine de daha yapılacak çok şey var.

Copenhagenize’ın seçtiği Bisiklet Dostu Kentler’den neler öğrenebiliriz?

Listenin en başında yine Amsterdam (Hollanda) var. Neredeyse tüm kategorilerde tam puan alan Amsterdam’ın tek eksiği ‘yaratıcılık’: Copenhagenize’a göre Amsterdam bisiklet kullanımını teşvik etmek için yeni ve yaratıcı çalışmalar yapmaya devam etmeli. İkinci sırada ise Kopenhag (Danimarka) var, bisikletin ulaşımdaki payının %35 olduğu şehrin hedefi %50’ye ulaşmak.

Fotoğraf: Copenhagenize Design Co.

Fotoğraf: Copenhagenize Design Co.

Listedeki ilginç şehirlerden biri Sevilla (İspanya). Sevilla, 80 km’lik bisiklet yolunu bir senede tamamladı. 2006’dan bu yana bisikletin ulaşımdaki payı 0,5%’ten 7%’e çıktı. Şehrin yeni akıllı bisiklet sistemleri de bu artışa ivme kazandırdı. Nantes’ın (Fransa) ise 2009-2014 yılları arasında bisiklet altyapısında kullanılmak üzere 40 milyon avroluk bir bütçesi var. Nantes aynı zamanda 2013’te Avrupa Yeşil Başkenti seçildi ve 2015’te Velo-City Bisiklet Konferansı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Malmö (İsveç) ise önümüzdeki 7 sene içinde 43 milyon avroluk bir yatırım öngörüyor.

Mega-kentler

Listeye girmeyi başaran en büyük şehirlerden biri ise Tokyo (Japonya). Japonya dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olmasına karşın, kent içi ulaşımda bisikletin önemini kavramış gibi görünüyor. Listeye giren bir başka mega-kent ise Paris (Fransa). Dünyanın diğer mega kentleri olarak bilinen Londra ve New York ise son senelerdeki yoğun bisiklet kampanyalarına rağmen Bisiklet Dostu Kentler Endeksi’ne giremedi.

10-tokyo-japan

Fotoğraf: Copenhagenize Design Co.

Berlin (Almanya) listenin 8’inci sırasında yer alıyor. Yüksek nüfusuna rağmen bisikletin ulaşımdaki payı ortalama %13’ken, şehrin bazı bölgelerinde bu oran %20-25’e kadar yükseliyor. Öte yandan, Copenhagenize’a göre Berlin’in bisiklet yolları ve altyapısı yetersiz kalıyor. Münih’de (Almanya) ise bisiklet kullanıcılarının ortalama payı %20’yı buluyor.

Listenin en tartışmalı şehri:  Rio (Brezilya)

1992’deki İklim Değişikliği Konferansı, Olimpiyatlar ve Dünya Kupası gibi dünya çapındaki organizasyonların ev sahibi olan Rio, bu organizasyonların hazırlık süreçlerini bisiklet altyapısının kurulması için bir fırsat olarak gördü ve çalışmalara hız verildi. Diğer yandan, kentte hala ciddi güvenlik sorunları var. Endeksin yayımlandığı hafta ünlü bisikletçi Pedro Ncolay’ın Ipanema’daki antrenmanı sırasında hayatını kaybetmesi, Rio’nun bisiklet dostu kentler arasında yer alışıyla ilgili tartışmalara neden oldu.

Politik irade ve kaynak aktarımı önemli

how to increase penis size

Bisiklet dostu kentler yaratabilmenin en önemli unsurları politik irade ve kaynak aktarımı gibi görünüyor. Türkiye’de de bisikletlerin yaygın ve güvenli bir ulaşım aracı olarak kullanılmaya başlaması için yerel ve merkezi idarenin kararlılığı çok önemli. Tüm şehirlerin detaylı incelemeleri ve kullanılan metodoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek için endeksin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

zp8497586rq